Kalfsborstlap

Kalfsborst is een licht doorregen stuk vlees, waarvan kalfsborstlappen worden gesneden. Een kalfsborst kan ook opengesneden en gevuld worden.   Voedingswaarde
Per 100 g onbereid:
Energie: 160 kcal. 
Eiwit: 20.3 gram 
Vet: 8.8 gram 
IJzer: 2.5 milligram
stoven ± 90 min.

Kalfsfricandeau

Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Als u het vlees bereid met een kernthermometer, moet u een temperatuur aanhouden van 65°C tot 67°C. Smaakidee: foeli, gember.

  Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 104 kcal. 
Eiwit: 23 gram 
Vet: 1.3 gram 
IJzer: 0.6 milligram
braden ± 35-40 min.

Kalfshaas

Omdat het (jonge) vlees bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Smaakidee: peper, dragon, kappertjes. Wist u dat... kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen?

  Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 105 kca.l 
Eiwit: 22.9 gram 
Vet: 1.4 gram 
IJzer: 2 milligram
bakken ± 3-4 min.

Kalfslap

Diverse kalfsvleesdelen zijn uitermate geschikt om te stoven/smoren. De stoof-/smoortijd van kalfsvlees is korter dan van bijvoorbeeld rundvlees. Smaakidee: ketoembar, ketjap, sambal.   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 160 kcal. 
Eiwit: 20.3 gram 
Vet: 8.8 gram 
IJzer: 2.5 milligram
stoven ± 90 min.

Kalfsschenkel

Schenkel is het onderste deel van de bovenpoten. In de Italiaanse keuken wordt van achterschenkel Ossobucco gemaakt. Smaakidee: oregano, jeneverbes, dragon.   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 112 kcal.
Eiwit: 21.3 gram 
Vet: 2.9 gram 
IJzer: 0.6 milligram
stoven ± 150 min.

Kalfsschnitzel

Schnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau. Om te voorkomen dat het paneermeel verbrandt, kunt u regelmatig wat boter toevoegen. Smaakidee: mosterd, sereh/citroen/limoen, salie.   Voedingswaarde 
Per 100 g onbereid:
Energie: 105 kcal. 
Eiwit: 22.9 gram 
Vet: 1.4 gram 
IJzer: 2 milligram
bakken ± 4-5 min.
Bron: www.vlees.nl
de vleeswaaier